lördag, april 21, 2018

Lördagscitat

Marie på Skrivarstugan har åter tagit upp temat Lördagscitat. Och jag hakar på eftersom
jag älskar citat.

Vilken vecka! Vilken värme! Man bara njuter! Och allt grönt slår ut i rekordfart. Jag har klippt gräsmattan för första gången, och även gödslat. Rabarberplantan den växer med flera cm var dag. Och den behöver vatten. Så vattenslangen åkte fram och jag riktigt såg hur allt grönt det sträckte på sig efter att ha fått en vattenslurk. Det ska regna på måndag, och då hoppas jag att det varar ett par timmar.

Nu är varma jackor och byxor i förrådet, och jag har tagit fram vår/sommarkläderna. Igår var det shorts och linne som gällde för många, men jag höll mig till tröja och lite kortare byxor. Idag blåser en lite kallare vind, och då betyder det långärmat. April är ombytlig!

Bilden med dagens citat kommer från ån Lagan. Det är kvällssol och vi lyssnar på lommens rop.
En stunds avkoppling och stillhet, och kroppen får bara vara. Har man sen trevligt sällskap bredvid så behövs inget annat.

Skrivet av Karin just för dig!


5 kommentarer:

Paula sa...

Det fina citatet lät som något Nalle Puh har sagt...
Trevlig fortsättning på vårhelgen

Ingrid sa...

Det var ett fint och tänkvärt citat som jag inte hört tidgare.
Ha en fin helg Karin!
Kram, Ingrid

Marie i Skrifvarstugan sa...

Ett toppencitat som jag verkligen kan instämma i ! Det är en liten konst att kunna göra det ibland men man lär sig. Och med den fina utsikten över Lagan kan man nog lugnt sitta ner och invänta sin själ.

Så härligt väder vi har haft men idag har det varit kalla vindar och blåst men dock solsken. Även här långärmat och långbyxor. Tänk att du haft premiär med gräsklipparen nu. Här är det inte riktigt dags än för den. :-)
Önskar dig en fin söndag !
KRAM från Marie

CS sa...

Åh så härligt det låter! Känner mig riktigt avis!
Här har det blåst kalla vindar idag men det går ändå framåt, snön tinar sakta men säkert och jag har sett första tussilago
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Kloka ord i ditt citat!