lördag, april 14, 2018

Lördagscitat

Marie på Skrivarstugan har åter tagit upp temat Lördagscitat. Och jag hakar på eftersom
jag älskar citat.

Vi har haft en underbar vecka med mycket värme och sol, och för var dag så upptäcker man fler vårtecken. Underbara påskliljor i rabatten, scillor och blåstjärnor likaså.
Måste ta mig en promenad till de stora kastanjeträden, för jag misstänker att de stora och klibbiga knopparna har börjat att öppna sig. Så mycket spännande det finns att se!

Ändå väljer jag en vinterbild på en rhododendron för Lördagscitatet. Det är en orange rhododendron som växer i en gammal trädgård uppe i norra Skåne, bara ett stenkast från vår sommarstuga. Bilden visar buskens frökapslar. Dom går man lätt förbi, de är inte så iögonfallande som de vackra orange blommorna. Men tittar man noga, så kan man verkligen bli förundrad.Jag har ofta två lördagar på veckan, eftersom jag tror att det är lördag när det fredag!! Så är det även idag. Jag hade lördag igår också! Kanske blir det som i den här gamla slagdängan:


I eftermiddag och kväll blir det canasta med goda vänner! Kul och alltid lika spännande. Vi ska också planera för en resa vi ska göra tillsammans. "Bara" en bit upp i södra Sverige, men alltid lika roligt att komma till nya platser. Kinnekulle är målet och vi hoppas att Ramslöken blommar för fullt då.

Skrivet av Karin just för dig!


9 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Naturen har alltid nåt speciellt att bjuda på, det stämmer ju!

Mamma C sa...

Finns alltid något vackert på blommor att se. Oavsett de är i full blom eller vissna.
Tack för titten hos mig.
Carin

Eva Trillian sa...

Hurra för naturpoeter! :)

Marie i Skrifvarstugan sa...

Så sant citat och så bra och visst stämmer det :-)
En vacker bild och visst utblommade blommor kan vara vackra de också och det har du verkligen bevisat med den här bilden.

Och så kul med videon. Riktig nostalgikänsla. Jag gillade verkligen Kurtan och Arne på sin tid och med dess humor och så fick man ju lyssna på gamla fina låtar också. Tänk och i den här videon skymtade Jerry Williams också. Synd att de är borta både "Kurtan" och "Jerry". Men man får glädjas åt att de kommer att leva vidare i historien iaf.

Önskar dig en fortsatt fin helg ´vännen ! KRAM Marie

Paula sa...

Ja det citatet stämde verkligen, och bilden var jättefin. Annars ler jag åt "uppe i norra Skåne" uttrycket, jag som inte besökt varken norra eller södra Skåne, för mig är Skåne så långt söderut som man kan komma...Är så avis på alla era trädsorter, vi har minsann inga kastanjeträd, mest bara gran och tall och lite björk, de stora lövträdsskogarna finns inte alls, de är superexotiska för en som bor i Dalarna!

BP sa...

Det citatet fick jag läsa både två och tre gånger innan jag fattade. Men nu har jag gjort det. Slagdängan kände jag inte igen, vilket kan bero på att den är inte min grej;-) Ett toppen citat blev det i alla fall :-)

Anki sa...

Ett absolut sant citat!
Kram

Gunilla Teckenberg sa...

Hej Karin!

Ja, nu finns det mycket att uppleva i vår natur. Våren, när den äntligen kommer får mig alltid att tänka på ett annat citat;

"Stanna jorden, jag vill stiga av"

/Gunilla

skogsnuvan sa...

Inga blommor finns det här ännu inte ens videkissarna har slagit ut. Jag har tigit en en ros från jordkällaren och den får vara kvar inne tills det är dags att sätta ut den och tro det eller ej. Den har fullt med knoppar. Får väl njuta av den ett tag. Njut riktigt av dina blommor du som har dom