lördag, mars 10, 2018

God Morgon! Klockan är 06!

Nej, jag går normalt inte upp så här tidigt, men ibland vill inte sömnen infinna sig. Och då är det tur att det finns något att sysselsätta sig med, som inte väcker grannarna.

Förkylningen har försvunnit nu, den varade i en vecka. Med hjälp av ingefärste x 2 så hölls sig febern under 38 gr. Trots allt tär det på krafterna, och nu är det dags att bygga upp det man förlorat i ork under veckan. Vi har nu snöfria gång/cykelbanor, så en cykeltur till vårt centrum igår blev första "ansträngningen." Det är en kort tur på bara ca 10 minuter, och det är ju bra att börja med. Lite fick jag dock kämpa på för det var i motvind i ena riktningen och lite blötsnö.

Anledningen till min cykeltur var att vårt fina bibliotek bjöd på bokfika, och presenterade en del nyheter som vi fick låna. Jag lånade "Kvinna utan minne" av Peter Lidbeck. Den ska jag läsa över helgen. Detta hittade jag på nätet:

Jag öppnar ögonen. På min högra sida sitter en oklippt pojke med hängande axlar, till vänster två flickor i tidig skolålder. Mittemot mig har jag en fånigt leende man. 
  – Allt bra? frågar han.
  Jag förstår inte. Pratar han med mig?
  Jag har en gaffel i min vänstra hand, en kniv i den högra. På tallriken framför mig ligger en påbörjad pannbiff, sallad och potatis. Det är som om jag satt och åt.

Mia Berggren drabbas av plötslig och oförklarlig minnesförlust. Hon minns varken familj eller vänner, har ingen aning om vem hon är. Hon genomgår omfattande undersökningar utan att läkarna hittar någon förklaring. Undan för undan tvingas hon återskapa sig själv utifrån andras förväntningar. Problemet är att hon inte gillar resultatet.
Kvinna utan minne är en roman om vad som händer med en människa när alla minnen försvinner.


Du har väl sett att jag har en boksida där jag skriver upp
vilka böcker jag har läst, och där kanske finns en del tips till dig.
I perioder läser jag mycket, ibland inget alls.


Skrivet av Karin just för dig!


5 kommentarer:

Anki sa...

Skönt med tidiga morgnar!
Verkar som en intressant bok - skriver upp den i min lista.
Har just varit inne och läst på din boksida :)
Ha en fin lördag!
Kram

Marie i Skrifvarstugan sa...

Nu är jag tillbaka från min lilla "utflykt" med byte av blogg men är tillbaka på min gamla igen. Ingen vidare bloggsajt jag hittade :-)
Det anas nästan vår när jag läser om din cykeltur. Jag längtar verkligen efter att få börja cykla. Men här är det rent utav omöjligt bland snödrivorna :-)
En intressant bok som jag läst och hoppas du kommer att gilla den.

Önskar dig en TREVLIG HELG !
Kram

Eva Trillian sa...

Den är nu bokad på biblioteket. Femte i kön :) populär! Då kan man tycka att de borde ha mer än ett ex ;)
Tack för boktipset - ser fram emot många fler!
Önskar dig en go helg.

Paula sa...

Den här boken har jag också listat för att läsa. Onekligen är ämnet annorlunda, kul tycker jag när man får nya vinklar på livet. Ha en fin vecka

skogsnuvan sa...

Den boken låter spännande så den måste jag nog läsa. Här har det varit två soliga fina dagar och det droppade faktiskt från taken men ack imorse snöade det igen och vi ska skjutsa våra skåningar till tåget. Hoppas nu bara att det inte är försenat