söndag, januari 14, 2018

Veckans tema-bild

Sanna fortsätter med sitt roliga tema, ett nytt ord för varje vecka, som ska illustreras.
Denna vecka är temat HÄLSA.

Hälsa
i betydelse att må bra ligger mig varmt om hjärtat. Jag är en ivrig förespråkare av rörelse i alla former. Tyvärr tillåter inte mina fötter/ben att jag är aktiv i gympa och folkdans längre, men jag har valt andra rörelseformer. Igår när benen inte ville promenera fick jag ta en cykeltur istället. Styrketräning, pilates, vattengympa, sittgympa, seniordans är andra motionsformer jag ägnar mig åt.

När vi var i Kina för ca 10 år sedan blev jag förundrad över alla människor som ägnade sig åt rörelser i olika former. När som helst och överallt! Härligt!
På hotellet där vi bodde fanns en fin stenläggning i entrén. Där gick kineserna utan skor, och jag följde deras exempel. Det var bra fotgymnastik!Skrivet av Karin just för dig!


6 kommentarer:

Violen sa...

Kineserna är duktiga på det här med hälsa. Med ganska enkla medel går det att få människor i rörelse. Kul att du provade på den spännande gången med de vackra formerna!
Ha en skön söndag!

Ingrid sa...

Huvudsaken är att man rör på sig och att gå i olika formationer är nyttigt. Sjukgymnasten sa att jag skulle gå i stora åttor på sandstranden. Det stärker både benen och balansen.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

Eva Trillian sa...

Hälsomässigt är vi, helt klart, beroende av att att hålla våra olika delar rörliga - kroppsliga som mentala :)
Bra tema-tolkning!
Kram

skogsnuvan sa...

Ja överallt i kina gjorde man olika sorters gymnastik både för gamla och unga. Tanter som kom ut och svingade svärd och gamla farbröder som gick baklänges (bra för att träna balans) Massage när man gick till frissan. Det finns mycket att ta efter minsann

Mias Mix sa...

Roligt initiativ av dem! Kul att du visar!

Paula i pörtet sa...

Hej, jag har förstått att man i Kina o övriga Asien är duktig på motion både för knopp och kropp. Och att man satsar på övningar som kan göras på liten yta, på torg t.ex . Sen kan man ju nämna akupunktur som en hälsofrämjare, den har räddat mig flera gånger från jobbiga skador.
Ha en fin måndag