söndag, januari 28, 2018

AVIS!!

Rubriken skrivs idag med stora bokstäver! Jag hade gärna sällat mig till skaran och räknat fåglar i
"Vinterfåglar inpå knuten". Men......
Vi får inte mata fåglarna där jag bor! I ett lägenhetsområde, i en stadsdel, i utkanten av Malmö.
Och orsaken är att alla frön som ramlar ner på marken drar till sig små fyrfota djur som vi inte vill ha i vår närhet. Eftersom vi är laglydiga i vårt bostadsområde, så matar ingen.
Trots det ser vi ibland små fyrfota djur.....

Bilden nedan är tagen på den tiden då det begav sig, och det var tillåtet att mata. Då hade vi många mesar, finkar och andra kul fåglar. Det hände att något fyrfota djur också hittade dit!!!

Musen vill också ha nötter!

Skrivet av Karin just för dig!

7 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Ekorrar blir också hungriga, fin blid.

Ingrid sa...

Här matar vi fåglarna och en del matar dem nästan året runt, men vi har inga bekymmer med möss. Det kanske beror på att det är väldigt gott om katter också. De håller nog efter mössen.
Några ekorrar har jag inte sett till här.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

Ditte sa...

Likadant där jag bor i Stockholm. Och där handlar det inte om enstaka möss utan stora råttor. De vill vi helst slippa. Och när fåglarna ska matas så kommer gärna råttorna och de är bra klättrare.

Du har verkligen här fått till en fin bild som visar hur det kan gå till.

Önskar dig en fin kväll.
Kram!

BP sa...

Vilken härligt bild! Vi har samma regler som du i vårt bostadsområde. Å även om vi fick mata fåglar så skulle jag ju ändå inte veta vad det är för sort;-)

Paula i pörtet sa...

Jag förstod nästan anledningen till matningsförbudet, det är ju svårt detta, man kan liksom inte skriva anslag där det står Endast för fjäderfän, gnagare är inte välkomna! Här hos mig på landet är det så att katterna får sköta ransoneringen av gnagare, och de gör dom med den äran. Därför kan jag med gott samvete mata fåglar och även rådjur o ekorrar.
Du kan meddela dina små fågelvänner att dom kan flyga upp till södra Dalarna så ska dom få utfordring så de klarar vintern!

Anki sa...

Förstår att det känns trist - men så klart är det inte så kul med de små gnagarna som kommer liksom på köpet. Härlig bild!
Såg du min trädkrypare?
Kram

Åke sa...

Klart han vill ha nötter :) Jag bor i stort sett uti skogen... men mycket sällan jag ser möss... dom finns ju såklart men skogen så nära...