tisdag, oktober 24, 2017

Veckans temafoto

Sanna på Gemsofmylife har startat ett roligt tema, ett nytt ord för varje vecka, som ska illustreras.
Denna vecka är temat I VÄSKAN.

Att detta tema kom NU, är egentligen ganska dråpligt. Man kan undra om Sanna och min man är i maskopi med varandra?
Men det är väl bara för mig att krypa till korset och erkänna.
Lite bakgrund kanske vore på plats. Någon handväska har jag inte använt på många år pga av axel/nackproblem, utan en ryggsäck är min följeslagare. I den har jag haft necessär och banan när jag skulle gå någonstans. För mig har det räckt för mannen har både telefon och pengar.

Häromdagen var vi på bussresa till Danmark, och man måste då ha legitimation med sig. Det finns ingen kontroll på danska sidan längre, men på svenska sidan har man kontroll. Du släpps inte in i Sverige om du inte har legitimation. Detta hade jag glömt, och min leg låg hemma i plånboken. På hemresan blev hela bussen kontrollerad och jag fick erkänna att jag hade glömt leg. Polisen var hygglig, jag fick åka vidare, och jag var lättad naturligtvis.
Men mannens ord ringde i huvudet: Nu tar du pengar, leg, telefon, nycklar med dig själv i en väska i fortsättningen!!!

Jag hade en handväska i garderoben 
som jag letade fram, (ryggsäck är uteslutet när man måste ha plånbok med pengar och kort pga stölder), och i söndags när vi skulle på konsert i Malmö så packade jag väskan. Inga onödiga prylar, bara så att jag kunde klara mig själv, om i fall att!
Så därför kan jag också delta i veckans temafoto, och visa vad det fanns i MIN VÄSKA. 

Skrivet av Karin just för dig!13 kommentarer:

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

HI hi jag vem vet om de är i maskopi; det stämde ju väldans väl just denna veckan då!
Härligt inlägg och jag drar på smilbanden och fnittrar lite :-)
I väskan nödvändigt!
Kram

Violen sa...

Nu är du rustad för för att stå på egna ben oavsett vilka som står i maskopi med varandra! En del episoder blir roligare i efterhand än när de inträffar!

Anki sa...

Oj då ... så här i efterhand kan man ju skratta åt det, men just då var det nog inte så kul. Men passande till veckans tema det var det onekligen!
Kram

Mias Mix sa...

Tur att du fick komma hem! Bra kvinna reder sig själv vet du! Fin tacksamhetslista även om det aldrig är roligt med begravning.

BP sa...

Hahaha! Kan inte låta bli att skratta en aning här som du förstår! Hyggligt att du fick fortsätta din resa hem i alla fall! Känner fler som bara har ryggsäck, men de har alltid mobil, plånbok med leg osv i jackfickan. Det kanske är ett alternativ för dig om du inte gillar/kan bära handväskor.
Själv har jag en axelremsväska och där förvarar jag hela mitt "hushåll";-)

Byblixtra sa...

Det finns ryggsäckar med öppningen mot ryggen så att de inte går att öppna när man har dem på sig. Kanske något för dig? Så behöver du inte bära axelremsväska och belasta axlar och nacke.

Barbro sa...

Så bra att inspireras till det. Du fick med dig bra prylar i den väska.
Men se till så du inte glömmer den någonstans. det brukar vara dilemmat för de inte invanda. Bra bilder!

Maria sa...

Skönt höra du blev fick fortsätta hem till gamla Sverige. Hade ju varit surt om mannen behövt hämta legg för att sedan åka tillbaka och hämta dig. Det finns människor med hjärtat på rätta stället. Ha det gott nu och hoppas ficktjuvarna håller sig borta. Allt gott!

amo sin blogg sa...

Morsomt innlegg.
Det er ein del nødvendige ting ein bør ha for hand,
så ei lita veske til dette er praktisk,
Kanskje du kan ha ei lita veske rundt livet så slepp du å
belaste skuldrane ?

God helg frå Anne-Mari

skogsnuvan sa...

När jag jobbade hade jag alltid väska för då hade man så mycket grejor. Nu har jag bara telefonen där jag har körkort och icakort och bankkort när jag far på byn och klarar mig bra med det. Aldrig att någon av mina gubbar skulle ha fått ta hand om mina grejor. Det är då ett som är säkert.

Anneli - A'la Foto sa...

Det är verkligen toppenbekvämt att ha saker i andras väskor! Så bra att du fick komma in i Sverige igen och hoppas det går bra med handväska hädanefter! Själv försöker jag lära mig det men eftersom jag är så ovan glömmer jag den överallt!

Gemsofmylife sa...

Skönt att du fick komma hem igen ;) och perfekt berättelse till temat Tack för att du är med och tack för din länk !!
KRAM

KajsaLisa sa...

Det nödvändigaste och varför skall man ha mer?