söndag, september 24, 2017

Väntar fortfarande...

på sucken! Snälla Nils, när kommer den?

Det råder stiltje över Skåne. I Malmötrakten där jag bor, har det inte blåst på 5 dagar. Det är MYCKET ovanligt! Vimpeln hänger rakt ner, vindmöllorna går på halvfart. När man är ute, så noterar man att det är lugnt och stilla. Bäst att passa på att njuta av stillheten så länge den varar!

Idag ska vi "passa" våra barnbarn. De klarar sig utmärkt själv, men behöver skjuts till aktiviteter, och mormors ugnstekta falukorv med potatismos, tackar de inte nej till. Tänkte också bjuda på kladdmuffins, vispgrädde och hallon. Det kan väl vara gott efter både dans och badminton?
Barnbarnen MÅSTE man skämma bort lite extra, det bara är så!
I den lilla familjen har det blivit en extra medlem, katten Olle. Jag har inte träffat honom ännu, och mitt förhållande till katter är väl inte det allra bästa. Men han är ju bara en liten kattunge, så kanske mormorshjärtan smälter även för honom. 💖

På tal om mat, så är vissa individer, fåglar i detta fallet, extra glada för solrosfrön. Då duger det inte att fröna kommer ur en automat på vanlig sätt. Utan man måste hacka upp ett nytt hål, som bara fåglar med lång och spetsig näbb kommer åt. Heter man större hackspett så är det en bagatell!

Skrivet av Karin just för dig!1 kommentar:

Carina sa...

Vad roligt det måste vara att ha sina barnbarn i närheten. Jag har mina nere i Uppsala och det är på tok för lång kan jag tycka ibland, men desto roligare när vi ses.
jag kan tänka mig att ugnsstekt korv med mos ligger högt i klass...mums!