fredag, september 08, 2017

Vad heter busken?

En regnig dag som denna, och SMHI har lovat dagsregn, så kan man ägna sig år soliga bilder från söndagens skogsvandring. Längs med ån växte denna vackra buske, som blommade med gräddvita blommor. Tydligen en buske som vill vara nära vatten. Vet du vad de heter?

Skrivet av Karin just för dig!


7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Ser ut som Parkslide och den finns med på Jordbruksverket svarta lista. Den är mycket vacker så här års men ser hemsk ut vintertid i parker om den inte har klippts ner.
Hälsningar från ett halvmil ett och tidvis regnigt Gotland/Ann-Marie

Karin sa...

Tack för upplysningen Ann-Marie. Tur att det inte var i min lilla trädgård den växte.
Kram Karin

Gunilla Teckenberg sa...

Ja, det är parkslide Fallopia japonica. Det är nog den största skadegöraren vi kan ha i vår natur och i våra trädgårdar - omöjlig att få bort. Den växer in i hus och källare, tar sig under asfalterade vägar och förstör det mesta som hamnar i dess närhet. En stor skadegörare i vår natur då den konkurrerar ut den naturliga floran. Kommunen borde påbörja en sanering, ju längre man väntar desto dyrare blir det.

BP sa...

Ingen aning vad busken heter, men ser att du redan har fått svar. Blogglandia är fantastisk:-) Å tänk att en sådan vacker sak kan vara en riktig bove...

PS. Stort tack för din kommentar ang. mina ögon. Det där med rinnande ögon som egentligen är torra ögon nämnde den grekiska läkaren också, om jag nog förstod honom rätt... DS.

Marie i Skrifvarstugan sa...

Men usch den där busken verkar inte något vidare för naturen ! Kände inte till den alls :-)

Önskar dig en riktigt fin helg !

Kramar från Marie

Paula i pörtet sa...

Det här med namn på växter får du fråga andra om, men den ser fin ut såhär i slutet av säsongen. Inte mycket som blommar nu. Men, träd och buskar blir härligt mustiga och färggranna, det gillar jag

Autismmamma sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.