fredag, september 01, 2017

Svamp och bär

Eftersom det har regnat en hel del i norra Skåne den sista tiden så har svamparna passat på att växa.
I sommarstugan har jag plockat en hel del kantareller, både på tomten och i de närmsta omgivningarna. Flugsvampar och annat oätligt finns det massor av. Men med dom gäller:
SE MEN INTE RÖRA!

När jag jobbade hade min arbetskamrat ett kantarellställe endast ett par mil från Malmö. Hon berättade att det var vid Häckeberga, men exakt VAR ville hon inte avslöja. Hon kunde ibland plocka flera BÄRKASSAR med kantareller. Oj, vad jag var avis!! Jag hade nöjt mig med en liten bärkasse!

Idag har vi varit på självplock av hallon och björnbär. Det är lättare att plocka, när någon pekar och säger: plocka i rad 14 och 22. Nu är bären i frysen, och sen ska det bakas bärpajer. Det blir nog också några kladdmuffins, som serveras med vispgrädde och hallon.
Oj, oj jag som skulle banta!!!

Skrivet av Karin just för dig!

Röd flugsvamp

Panterfläckig flugsvamp4 kommentarer:

Ingrid sa...

Så härligt med egenplockad svamp och bär. Då smakar det som allra godast. Så vacker de röda flugsvampen är!
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Gunilla Teckenberg sa...

Här finns inga kantareller ännu pga den långvariga torkan men nu har det äntligen regnat så det är inte för sent för herr Kantarell att visa upp sin vackra hatt.

Hälsningar

/Gunilla

Gunnel sa...

Eftersom jag är urdålig på att känna igen svampar, hade jag velat komma till ett självplockningsställe där någon sa där har du kantareller och där har du.... En utopi så klart. Kram

Marie i Skrifvarstugan sa...

Vilka fina svampbilder ! Det blir mycket mumsigt med det du ska baka av från självplocket. Bra att ha att mumsa på när höstens mörker är här och man måste tycker jag unna sig lite gott. Banta det får man göra "i morgon" ;-)

Önskar dig Karin en fin ny vecka !
Kramar från Marie