söndag, september 10, 2017

Man bli så glad...

... när solen skiner! Redan i morse väcktes jag av bleka solstrålar. Det bådade gott för resten av dagen. Jag fick sådan lust att jobba lite utomhus! Bäst att ta vara lusten!
Jag sopade av terasserna, hällde av allt vatten från blomkrukorna efter flera dagsregn. Jag gick tom lös på lite ogräs som fanns mellan terassplattorna. Så skönt att jobba ute, med solen värmande i ryggen. Såg också att jordgubbsplantorna hade fått lite revor, och planterade dessa i en ny rad i trädgårds-landet. Var 3-4 år brukar mina rader bytas ut, och få ny plats. Nu har jag inte så stora ytor, så ibland har jag raderna vågrätt och ibland lodrätt. Kompost från sommarstugan får de vart år. Det är lätt med jordgubbar, de sköter sig nästan själv.

Ni vet kanske vid detta laget att jag gillar kyrkor! Ca 5 km från vårt samhälle ligger byn Skabersjö.
Där finns en fin liten kyrka, men det märkligaste av allt är, att där finns två kyrkogårdar. En för allmänheten och en för den adliga släkten Thott. Noga åtskillda med murar. Thottarna är begravda här sen 1700-talet, och de har bara "enkla" gjutjärnkors. Det ser onekligen lite märkligt ut.

Skrivet av Karin just för dig! 

Skabersjö kyrka

Den Thottska begravningsplatsen

Fler kors tillhörande ätten Thott1 kommentar:

skogsnuvan sa...

Här har det regnat nu i flera dagar och älgjägarna lär inte ha det så trevligt där dom sitter som blöta korpar och väntar på att älgarna ska komma. Vilket tilltag att ha olika begravningsplatser för finare folk och vanliga människor. Är dom rädda för att de vanliga spökena ska komma in bland finare spöken tro