fredag, juli 21, 2017

Naturens dofter

Min favorit kvällsrunda går längs en bäck. och där växer massor av älgört. De doftar gott i den svala kvällen. Tistlar finns det också gott om, men de luktar inget, men är fina när de fröar!

Älgört


Tistel

Vi har varit i sommarstugan några dagar och jag konstaterade att det är dåligt med blåbär i år. Det får man nog skylla torkan på. Kantarellerna var på G, än så länge små, men de växer nog till sig för nu väntas lite regn några dagar.

Skrivet av Karin just för dig!


3 kommentarer:

Ingrid sa...

Vi brukar ha blåbär i skogen här i närheten, men i år finns det inte ett bär. Det är verkligen ett dåligt frukt- och bärår. Äppelodlarna säger att de knappt kommer att få halv normalskörd ens.
Kram, Ingrid

skogsnuvan sa...

Här har inte smultron och jordgubbar mognat ännu. Dom är lika vita som människorna och det är väl solen som fattas. Blåbär finns det lite men dom är inte mogna så det är svårt att se. Hjortron blir det just inga häromkring iår. Men än är inte sommaren (eller vad man ska kalla det) slut så man vet aldrig.

CS sa...

Det låter oroväckande med blåbären men det lär nog vara samma här för någon värme och sol har det varit klent av i sommar. Vi får väl se hur det blir.
Kram

Ps. jag är en tjorvmaja men det lär du säkert märka hos mig =))
så du får väl ändra igen